Kartingin lajiryhmän kuulumisia elokuun kokoontumisesta

16.8.2024

« Takaisin

Kartingin lajiryhmä kokoontui elokuun toisella viikolla kesän jälkeen ja tällä kertaa käsittelyssä oli runsaasti eri asioita.

 

AKK oli saanut palautetta Levanto-renkaiden kestävyydestä etenkin Flying Finn Raket SJM -sarjassa. Renkaita on tarkkailtu tämän jälkeen erityisesti Karting SM-kilpailuissa Mini60-luokalla. Tämän perusteella on todettu renkaiden olevan riittävän kestäviä ja suorituskykyisiä ja niillä pystyy ajamaan kaksipäiväisen kilpailuviikonlopun läpi yhdellä sarjalla. Tietojen mukaan renkaan kestävyys ei ole niin hyvällä tasolla kuin edelliskausilla käytettyjen Vega-renkaiden. 

 

Muutoksia lajisääntöihin
Jokavuotiseen tapaan lajin sääntöjä on ollut tässä kohtaa vielä mahdollisuus päivittää tai korjata. Lajisääntöihin on esitetty muutamia muutoksia ja tarkennuksia, jotka vahvistuvat, kun sääntökirja hyväksytään kokonaisuudessaan AKK:n toimesta.

Kilpailunjärjestäjiltä on tullut huomioita, tulisiko kaikkiin kilpailuihin nimettävän ympäristövastaavan tehtävät kirjata tarkemmin kartingin lajisääntöihin. Ympäristövastaavan tehtävät löytyvät sääntökirjasta AKK:n Kansallisista määräyksistä kohdasta 79. Ympäristövastaavan tehtävät.

 

Aluemestareiden kilpailun konseptiin muutoksia
Aluemestaruudesta ajettavia luokkia päivitettiin niin, että nykyään aluemestaruuksista sekä Mestareiden kilpailun mestaruudesta ajavat jatkossa luokat Cadet, Micro, Raket ja Mini60. Viimeiseen varsinaiseen Mestareiden kilpailun osallistumisoikeutta on muutettu ja nykyään Mestareiden kilpailuun voi osallistua kaikki kilpailijat, jotka ovat osallistuneet oman alueen aluemestaruuskilpailuun. Aluemestaruus ja Mestareiden kilpailun ohjesääntö löytyy kartingin materiaalipankista: https://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1637/aluemestaruus_ja_aluemestareiden_kilpailujen_ohjesaanto_paivitetty_13_8_2024.pdf


Saderenkaat Karting SM -sarjassa
Tarkennetaan toimintamallia tilanteessa, jossa kilpailutapahtumien johtaja antaa luvan vaihtaa saderenkaat lähdön ryhmitysalueella. Kilpailukohtaisesti kilpailutapahtumien johtaja päättää, saako renkaita vaihtaessa vaihtaa myös renkaan napoineen ja muuttaa renkaiden etu- ja takapään leveyttä. Kiertävää kilpailutapahtumien johtajaa ohjeistettiin toimimaan niin, että SM-kilpailuissa sallitaan etu- ja takapään leveyksien muuttaminen, jos kilpailutapahtumien johtaja antaa siihen luvan

Karting SM-sarjaan on julkaistu lisämääräys, jossa tarkennetaan mustasta lipusta jäävää varoitusta lopun kilpailuviikonlopun ajaksi, erityisesti koskien kolmen finaalin osakilpailuita. Lisämääräys luettavissa kokonaisuudessaan AKK:n sarjasäännöt sivuilta: https://www.autourheilu.fi/site/assets/files/34221/lisamaarays_no_2-_karting_sm_sarjasaannot_2024.pdf


Muuta
Mini60-luokassa sallitaan kaudella 2025 edelleen samat Mini60-luokkaan luokitellut moottorit kuin kaudella 2024. Tämä sisältää nykyiset CIK-FIA:n luokittelemat moottorit, sekä lisäksi AKK:n Mini60 kansallisissa teknisissä säännöissä sallitut vanhempien luokituskausien moottorit.

Kilpailija Pyry Sinkkoselle myönnettiin poikkeuslupa ajaa kaudella 2025 OK-Junior luokassa yli-ikäisenä (15-vuotiaana).

Lappeenrannan Yliopisto teki AKK:lle tutkimuksen olemassa olevista sähkökartingsarjoista ja sähkökarteista. Tällä hetkellä kaksi varteenotettavaa sähkökartingvalmistajaa ovat Blue Shock ja Rotax. Tässä kohtaa lajiryhmä ei näe kuitenkaan aihetta järjestää lähivuosina Suomeen sähkökarting-sarjaa. Lajiryhmä seuraa sähkökartingin kehittymistä.

Kilpailunjärjestäjille tullaan pitämään erillinen kilpailunjärjestämisen koulutuspäivä 2025 kevään aikana. Koulutus on suunnitteilla järjestää Teams-etäkoulutuksena, ja koulutukseen saa osallistua kaikki seurassa toimivat toimihenkilöt, kuitenkin vähintään yhden henkilön tulee osallistua niistä seuroista, jotka aikovat järjestää karting-kilpailuita. Koulutukseen toivotaan mahdollisimman paljon osallistujia.


Kartingin lajipäivät pidetään lauantaina 12.10.2024 Tampereella, kellonaika ja sijainti ilmoitetaan myöhemmin. Tapahtuma on tarkoitettu läsnäolotilaisuudeksi, jonka lisäksi tapahtuma striimataan. 


Karting SM -sarjaa tullaan kehittämään tuleville vuosille merkittävästi, ja mahdollisista muutoksista pyritään tiedottamaan pian. AKK:lla on tahtotilana nostaa Karting SM-sarjan tilaa ja kiinnostavuutta.

Yhteystiedot

Henri Karjalainen

Lajivastaava

050 546 0500

henri.karjalainen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy