Oulun moottoriurheilukeskus vahvistuu monitoimikeskuksen avulla – Oulun kaupunki tukee kehitystä merkittävällä panostuksella

16.8.2024

« Takaisin

OuluZone, Arkalassa sijaitseva monitoimikeskus, on laajentunut uudella monitoimikeskuksella, joka tuo merkittävää lisäarvoa alueelle ja vahvistaa sen roolia Oulun seudun moottoriurheilun keskuksena.



Oulun kaupunki on rahoittanut hanketta useilla miljoonilla, mikä on ollut ratkaisevaa keskuksen toteuttamisessa. Yrittäjä Jarmo Pekkala kiittääkin kaupungin merkittävää roolia: ”Mitään ei olisi tullut ilman Oulun kaupungin apua.”


Monipuolinen toiminta hyödyttää laajaa joukkoa toimijoita

Uuden monitoimikeskuksen myötä OuluZone tarjoaa huippuluokkaiset puitteet niin moottoriurheilun harrastajille kuin myös laajalle joukolle muita toimijoita. Keskus tarjoaa ratoja kartingiin, jokamiesluokkaan, rallicrossiin, motocrossiin sekä snowcrossiin, mutta sen vaikutus ulottuu paljon laajemmalle. Esimerkiksi Nokia käyttää alueen ratoja 5G- ja 6G-verkkojen testaamiseen, mikä edellyttää ratojen talvikunnossapitoa. Tämä mahdollistaa ratojen käytön liukkaan kelin ajoharjoitteluun, josta hyötyvät muun muassa autokoulut ja ammattikoulujen rekkalinjat. Lisäksi aurattu lumi voidaan hyödyntää snowcrossradan ylläpidossa, mikä lisää ratojen monipuolisuutta ja käyttömahdollisuuksia entisestään.

 

Yritystoiminta tukee moottoriurheilun kehitystä

OuluZonen radat ovat olleet käytössä jo 10 vuoden ajan, ja alueelle syntynyt yritystoiminta mahdollistaa keskuksen jatkuvan kehittämisen. Seurat vuokraavat rata-aluetta omaan käyttöönsä, mikä edellyttää edullista vuokraa toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Pekkala korostaa alueen yritystoiminnan merkitystä: ”Mitä enemmän alueella on yritystoimintaa, sitä enemmän myös moottoriurheilu hyötyy siitä.”

AKK:n toimitusjohtaja Kimmo Vainio on samaa mieltä yritystoiminnan tärkeydestä moottoriurheilun kehitykselle. ”On hienoa nähdä, miten yritystoiminta tukee moottoriurheilua OuluZone-keskuksessa. Monitoimikeskuksen syntyminen vahvistaa myös Oulun alueen moottoriurheilua ja vaikuttaa näin ollen myös lajin harrastamiseen ja siinä kehittymiseen. Yritysten mukanaolo mahdollistaa keskuksen jatkuvan kehittämisen ja varmistaa, että moottoriurheilun harrastajilla on käytössään huippuluokkaiset olosuhteet. Tämä on merkityksellistä niin harrastajamäärien kasvun kuin lajien kehittymisen kannalta.”

 

Monipuoliset palvelut houkuttelevat monenlaisia käyttäjiä

Uudessa moottoriurheilukeskuksessa toimii laaja kirjo erilaisia yrityksiä ja toimintoja. Alueella sijaitsee muun muassa koneohjauksen autonominen testauskeskus (NOKIA , SUMIRA, VTT, Oulun YO). Lisäksi alueella on maarakennuksen oppilaskoulutusalue, matkailupalveluita kuten rata-autojen vuokrausta sekä mönkijäsafareita, moottoriurheilun kilpailutoimintaa, moottoripyöräkoulutuksia keväisin sekä liukkaan kelin koulutustapahtumia talvisin.

Alueella järjestetään myös monenlaisia tapahtumia, kuten koirien rakettivapaa uusivuosi ja syöpäsairaiden lasten tapahtuma, mikä lisää alueen vetovoimaisuutta entisestään ja houkuttelee monipuolista käyttäjäkuntaa. Tällä monipuolisuudella varmistetaan, että OuluZone säilyy merkittävänä toimijana niin moottoriurheilun kuin muidenkin aktiviteettien osalta Oulun seudulla.
 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy