Rallisprintin SM-sarjan kilpailukalenteri kaudelle 2025

29.7.2024

« Takaisin

Rallisprintin SM-sarjan konseptia muutettiin kaudelle 2024 niin, että sarja jaettiin kahteen eri kokonaisuuteen, lumella ja soralla ajettava Rallisprintin SM-sarja sekä pelkästään asfaltilla kilpailtava Asfalttisprintin SM-sarja. Molemmista sarjoista kruunataan omat mestarit ja mitalistit. 

Kaudella 2025 jatketaan samalla konseptilla, eli lajin parissa on tarjolla kaksi eri sarjakokonaisuutta. Rallisprintin SM-sarjan osalta AKK:n Rallisprintin Lajiryhmä on valinnut kalenteriin kuusi osakilpailua, joista yksi toteutetaan ns. ”tuplaviikonloppuna”. Näin ollen kalenterissa on viisi osakilpailuviikonloppua, kaksi talvella, kolme kesällä.

Rallisprintin SM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2025 on seuraava:

 

26.1.          TUA SM-Rallisprint, Turun UA (Erkka Korpiaho Racing Circuit, Marttila)

16.2.          Kiuruvesi SM Rallisprint, Kiuruveden UA (Kiuruvesi)

17.8.*        Keski-Karjala SM Rallisprint, K-KUA (Keski-Karjala) * päivämäärä ehdollinen, vaatii järjestäjän vahvistuksen

13.-14.9.     Pohjanmaa SM-Rallisprint, Pohjanmaaralli (Laihia)

11.10.        SM Oili Jalonen Sprint, Turun Moottoriseura (Laitila)

Kauden ensimmäisen sora-osakilpailun päivämäärä vaatii vielä vahvistuksen kilpailun järjestäjältä.

Asfalttisprintin SM-sarjaan etsitään osakilpailujärjestäjiä

AKK:n Rallisprintin Lajiryhmän päätöksen mukaan Asfalttisprintin SM-sarja tullaan toteuttamaan kolmen osakilpailuviikonlopun kokonaisuutena. Tarkoitus on, että jokaisena viikonloppuna toteutetaan kaksi osakilpailua. Toistaiseksi kalenteriin on vahvistettu yksi osakilpailujärjestäjä ja kilpailuviikonloppu:

26-27.4.     MRF-Tyres SM Asfalttisprint, EPUA (Botniaring)

Kaksi muuta osakilpailuviikonloppua on tarkoitus toteuttaa touko-kesäkuussa ja päätösviikonloppu heinäkuulle.

Samalla Lajiryhmä toivoo, että Asfalttisprintin SM-osakilpailuviikonloppujen toteuttamisesta kiinnostuneet seurat olisivat yhteydessä AKK:n Lajivastaava Henrik Frankiin tai lajiryhmän jäseniin viimeistään 30.8.2024 mennessä. Päätökset lopullisesta kalenterista toteutetaan syyskuun alussa.

Lisätiedot: Lajivastaava Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy