Tatu Siipola onnistui jälleen - Voitto Lausitzringillä

26.8.2024

« Takaisin

Lauantaina 24.8 ajettiin BMW DMW 318ti -cupin viides osakilpailuviikonloppu Saksassa Lausitzringillä. Siipolan kausi saksalaisen Morts Racing -tiimin kanssa on ollut menestyksekäs.

Siipola oli lauantaiaamun aika-ajossa onnistuneesti neljäs, jääden toisesta sijasta vain kymmenyksen. Heti kilpailun ensimmäisen puoliskon aikana Siipola nousi toiseksi ja ylitti myös maalilinjan toisena. Kokonaiskilpailun voitti tiimikaveri Sebastian Vollak, jolla on allaan jo neljä sarjan mestaruutta. Kokonaistuloksissa Siipola oli 2/46 ja voitti junioriluokkansa kirkkaasti.

Siipola voitti yli viidellätoista sekunnilla ja oli omaan ajamiseen sekä autoon tyytyväinen. Yli 30 asteen helle verotti renkaita. Kokonaisuus saatiin kuitenkin toimimaan hyvin, josta Siipola kiittää tiimiä: "Kisaan lähdettiin käytetyllä rengassetillä, ja takarenkaat oli vikojen kierrosten aikana tosi liukkaat. Sain työskennellä renkaiden kanssa kokoajan paljon, jotta auto pysyy oikealla linjalla eikä lähde kirjoittamaan. Onnistuin kuitenkin ajamaan kunnolla, eikä tarvinnut puolustaa viimeisten kierrosten aikana, vaan sain ajaa autosta juuri kaiken mitä lähti".