AKK:n Flying Finn -juniorijoukkue suoriutui legendojen keskellä erinomaisesti

23.9.2024

« Takaisin

Kotimaisen rata-autoilun mestaruussarjan Finnish Racing Championshipin kauden päätösosakilpailu ajettiin Alastaron moottoriradalla syyskuisena viikonloppuna 13.-14.9.2024.

Samalla ajettiin myös Sontek Racingin järjestämä ja AKK:n, Alastaron moottoriradan, sekä Momo Racing Team ry:n tukema Generations Challenge -kilpailu. Identtisillä BMW:llä kilpaillussa, 40-minuuttisen BMW Xtreme Race -lähdön yhteydessä ajetussa lähdössä edustettuina olivat niin kotimaan kirkkaimmat ralli- ja rallicross-tähdet kuin rallin kaksinkertainen maailmanmestari.

AKK:n joukkueeseen valikoituivat V1600-luokan rata-ajon SM-pistekärki ja viikonloppuna myös mestaruuden voittanut Matias Nuoramo sekä kaksi viikkoa sitten rallicrossin V1600-luokan Suomen mestaruuteen ajanut Riku Huuhka. Kaksikko päätyi oikeaan tulikokeeseen, sillä lähtö ajettiin rankkasateessa Alastaron uudella, pitkällä radalla.

Kaksikko suoriutui erinomaisesti. Neljäntenä matkaan lähtenyt kaksikko nousi luokan kärkeen Huuhkan kuroessa eroa upeasti ratadebyytissään. Kuljettajanvaihdoksessa sijoja kuitenkin menetettiin. Nuoramon harteille jäi auton tuominen turva-auton takana kotiin rankkasateen yltyessä lähdön edetessä. Maaliin Flying Finn -joukkue saapui neljäntenä.

-Oli hauskaa tutustua uusiin kasvoihin, ja Rikuun myös. Itse kilpailusta jäi vähän huono maku, kun jouduin ajamaan turva-auton takana käytännössä koko lähdön. Riku ajoi hienosti ja hoiti homman sateella hyvin. Oli upea kokemus ajaa tähtiä vastaan, kiitokset kutsusta ja onnittelut Grönholmeille voitosta, tuore Suomen mestari Nuoramo kertoi.

-Oli makeeta päästä laskemaan rata-Bemarilla. En ole ennen radalla ajanut, mutta ihan hyvin se alkoi onnistumaan. Sadekeli on sopinut itselle rallicrossin puolella, ja hyvin se sopi Alastarollakin. Ajostintti meni omasta mielestäni hyvin ja tuli fiilis, että voisihan sitä uudelleenkin käydä ajamassa rataa. Suuret kiitokset kutsusta ja mahdollisuudesta, rallicross-mestari Huuhka kommentoi.
 

AKK:n Flying Finn -joukkueen kilpailemisen mahdollistivat yhteistyökumppanit Copart Suomi, Rengas Turku Oy, Momo Racing Team, sekä Sontek Racing.


Teksti: sarjaviestijä Juho Koski

 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy