Crosskart SM: Sarjapisteisiin muutoksia - päivitetty pistetilanne julkaistu

18.7.2024

« Takaisin

Crosskart SM sarjapisteisiin on tullut muutoksia kauden ensimmäistä kilpailua koskevan vastalauseen käsittelyn ja sitä koskevan päätöksen johdosta koskien Crosskart 125/250cc -luokkaa. Lisäksi sarjan toisen osakilpailun tulokset on vahvistettu Crosskart Xtrem Junior -luokan osalta ECU-boksien tarkastusten valmistumisen jälkeen. Päivitetty sarjapistetilanne on julkaistu autourheilu.fi -verkkosivuilla.

Kouvolan osakilpailun tulokset vahvistettu Xtrem Junior -luokan osalta

Sortter Rallicross Kouvola -kilpailussa Crosskart Xtrem Junior -luokassa kolmen parhaiten sijoittuneiden autojen moottorinohjaimet otettiin jälkitarkastukseen, koska niiden ohjelmointia ei voitu tarkistaa kilpailupaikalla.

Ohjelmat on saatu tarkistettua eikä ohjelmoinnissa havaittu virheitä. Näin ollen Kouvolan osakilpailun tulokset on vahvistettu ilman muutoksia.

 

Päätös koskien A-P Niemi Oy SM Crosskart -kilpailusta tehtyä vastalausetta

AKK:n hallitus on käsitellyt A-P Niemi Oy SM Crosskart -kilpailusta tehdyn vastalauseen. Asian käsittely on kestänyt normaalia pidempään, koska hallitus otti asian vielä uudelleen käsiteltäväksi.

Hallituksen päätös ja perustelut

AKK:n hallitus otti uudelleen käsiteltäväksi valituksen koskien asiaa, jossa kilpailija numero 159 Kasperi Ahonen sai mustan lipun A-P Niemi Oy SM Crosskart 18.5.2024 finaalilähdön maaliintulon jälkeen, joka on annettu kilpailun whatsup-ryhmässä tiedoksi klo 19.28 ja julkaistu kilpailun ilmoitustaululle n. klo 19.35. Kilpailijalle oli aikaisemmin määrätty alkuerästä mustavalkoinen lippu syynä painaminen. Finaalilähdössä kilpailijalle oli määrätty toinen mustavalkoinen lippu, syynä varomaton ajo keltaisen lipun vaikutusalueella.

Crosskartin lajisääntöjen mukaan kilpailun tuloksista voi tehdä vastalauseen lajiryhmälle. Tämä on kuitenkin asian jälkikäsittelyissä lajiryhmän ja liiton hallituksen toimesta jäänyt huomioimatta ja asiaa on käsitelty yleisen vastalausesäännön perusteella, jonka mukaan vastalauseet tehdään kilpailupaikalla. Hallitus katsoo, että Ahosen lajiryhmälle osoittama valitus tulee tulkita vastalauseeksi ja hän on tämän osalta toiminut myös TPJ:n sekä kilpailun yhdyshenkilön antaman ohjeistuksen mukaisesti. Edellä mainitun perusteella hallitus katsoo, että asia on otettava uudelleen käsiteltäväksi.

Itse kilpailun ja siinä annettujen tuomioiden osalta on ollut tulkintaepäselvyyksiä koskien sitä, johtaako 2 x MV-lippu automaattisesti mustaan lippuun ja hylkäykseen. Hallitus toteaa, että sarjasääntö tältä osin crosskarteille myös epäselvä, koska puhutaan aikasakosta ja aikaa ei crosskarteille oteta. 

Kilpailija on toiminut saamiensa ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti tehdessään vastalauseen kilpailun jälkeen lajiryhmälle. Lisäksi asian käsittelyssä on ilmennyt tulkintavirheitä koskien crosskartien vastalausesääntöä sekä epäselvyyttä sarjasäännön liputuksia koskevan säännön osalta.

Päätös

Asia ratkaistaan kilpailijan hyväksi ja valitus hyväksytään. Kilpailun tulokset on korjattava vastaavasti ja sarjapisteet laskettava ja päivitettävä korjattujen tulosten mukaisesti. Tämä päätös kumoaa hallituksen aikaisemman 13.6.2024 tekemän asiaa koskevan päätöksen.

 

Lisämääräykset valmistelussa

AKK on aloittanut lisämääräyksen valmistelun koskien sarjasääntöjen liputusmääräysten tulkinnan selkeyttämistä crosskartien osalta. Lisäksi valmistelussa on lisämääräys crosskartien moottorinohjainten kilpailupaikalla tapahtuvaa tarkastusta koskien. Lisämääräykset julkaistaan erikseen niiden valmistuttua ennen seuraavaa sarjan osakilpailua.

Yhteystiedot

Anssi Kannas

Pääsihteeri

050 300 1244

anssi.kannas@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy