Digitaalisen autourheilun SM-finaali kisattiin Jyväskylässä – voittaja ratkesi aivan viime metreillä

3.8.2024

« Takaisin

Jyväskylän Paviljongissa tänään 3.8.2024 pidetty digitaalisen autourheilun SM-finaali tarjosi katsojille jännitystä ja huipputason simulaattoriajoa.


Tapahtuma houkutteli paikalle sekä kilpailijat että innokkaat fanit, jotka pääsivät seuraamaan Suomen parhaiden simulaattorikuljettajien tiukkaa kamppailua mestaruudesta. Kevään karsintasarjan perusteella valitut 20 nopeinta kuljettajaa mittelivät mestaruudesta FIA F4 -kilpureilla Espanjan Circuito de Navarra -radalla iRacing-simulaatiopelillä.

Kilpailun voiton vei Teemu Myllykangas, joka on harrastanut digitaalista autourheilua 9-vuotiaasta lähtien. Myllykangas ei kuulunut ennakkosuosikkeihin, mutta hänen ajovauhtinsa osoitti heti alusta lähtien, että hänellä oli voiton avaimet käsissään. Teemun ensimmäinen lähtö oli rauhallinen, mutta toiseen lähtöön saatiin todellinen jännitysnäytelmä, joka piti katsojat varpaillaan loppuun asti.


”Fiilis on aivan mahtava. Tänne tultaessa olin asettanut tavoitteeksi olla viiden parhaan joukossa, mutta kisa menikin odotettua paremmin”, iloitsee digitaalisen autourheilun tuore suomenmestari Myllykangas.


Finaalin tulokset:

  1. Teemu Myllykangas - 108 pistettä
  2. Jesse Telkkälä - 89 pistettä
  3. Lassi Juurinen - 86 pistettä


Digitaalisen autourheilun suosio kasvaa ja laji voi hyvin

Finnish SIM Racing Association ry:n puheenjohtaja Heikki Mehtänen iloitsee kertoessaan digitaalisen autourheilun nykytilasta ja tulevaisuudesta: "Digitaalinen autourheilu kasvoi räjähdysmäisesti koronavuosina. Harrastajamäärä on tasaantunut sen jälkeen, mutta edelleen kasvussa koko ajan. Laji voi hyvin ja suomalaiset kuljettajat menestyvät myös ulkomailla, jossa kilpailutaso on erittäin kova.”

”Menestyminen digitaalisessa autourheilussa vaatii taustalle tiimiä, joka tukee kilpailijaa hoitamalla valmennukset ja toimimalla tukiverkostona. Tiimeihin voi liittyä tai tiimit scouttaavat kuskeja eri kisoista ja tapahtumista. Tämä tiimityö on olennainen osa kilpailijan kehitystä ja menestystä.”, Mehtänen jatkaa.

"Digitaalinen autourheilu on kehittynyt valtavasti viime vuosien aikana. On hienoa, että ympäri Suomea on mahdollista päästä entistä useamman paikallisen autourheiluseuran kautta testaamaan simulaattoreita, mikä on upea tilaisuus lajista kiinnostuneille. Tämä mahdollisuus tuo lajin lähemmäksi ihmisiä ja madaltaa kynnystä lähteä mukaan harrastamaan”, iloitsee AKK:n digitaalisen autourheilun lajivastaava Henri Karjalainen.

Mehtälä kertoo lajin olevan sellainen, joka sopii kaikille vauvasta vaariin. ”Aloittamiskustannukset ovat matalat ja lajin parissa viihtyvät niin 12-vuotiaat kuin yli 60-vuotiaatkin. Esapekka Lappia lainataksemme - saa tulla kokeilemaan. Laji on erittäin kokeilemisen arvoinen ja sitä voi harrastaa ympäri vuoden.”


Digitaalista autouheilua voi katsoa muun muassa Finnish SIM Racing Associationin Twitchissä ja Discordissa.
 


Finnish SIM Racing Association ry

Finnish SIM Racing Association ry (FiSRA) on digitaalisen autourheilun keskeinen järjestö Suomessa. FiSRA tekee aktiivisesti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja kehittää lajia jatkuvasti eteenpäin.

Kilpailun virallinen arvo: AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun SM-arvo

simracing.fi

 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy