Flying Finn maailmalla: nuori Tatu Siipola menestyy Saksassa rata-autoilussa

7.8.2024

« Takaisin

16-vuotias Tatu Siipola on yllättänyt vauhdillaan Keski-Euroopassa jopa saksalaisen autourheilulegenda Timo Glockin.

 

Sunnuntaina 30.6.2024 ajettiin legendaarisella Nürburgringillä ADAC Racing Weekend-tapahtumassa BMW DMW 318ti -cupin kaksi osakilpailua. Sunnuntain ensimmäisessä kisassa Kangasalla asuva 16-vuotias Siipola oli yhteiskilpailun kolmas ja junioreiden toinen. Iltapäivällä ajetussa toisessa kisassa Siipola ajoi kokonaiskilpailun toiseksi ja Juniorisarjan voittoon ja sai Maamme-laulun raikamaan Nürburgringillä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011. 

16-vuotias Siipola ajaa saksalaiselle Morts Racing-tiimille, jonka kanssa yhteistyö alkoi 2024-vuoden alussa. Kilpailuita on ajettu Nürburgringin lisäksi Hockenheimringillä, Hollannin Assenissa ja Belgian Zolderissa. Siipola on napsinut useita podium-sijoituksia.

Tatu on valittu tämän vuoden Young Talent -ohjelmaan, jonka vetäjinä toimivat Cerny Motorsportin Florian Sternkopf sekä rata-autoilija Heiko Hammel. Hänen lisäkseen ohjelmaan on valittu kaksi saksalaista kartingkuljettajaa.

Kauden ensimmäisen kilpailuviikonlopun toisessa osakilpailussa Hockenheimringillä Siipola oli vauhdista mielissään. Toisessa startissa sunnuntaina sijoitus oli kokonaiskilpailussa 3/56 ja junioriluokan voitto. Viimeisillä kierroksilla Siipola näki taustapeilistään neljännellä sijalla olevan Timo Glockin, ja ajoi kirkkaalla erolla kokonaiskilpailun podiumille. 

"Olen ajanut pienenä Timoa vastaan videopeleissä ja nyt oikeassa elämässä. Glockin näkeminen taustapeilistä oli ihan uskomaton fiilis! Timo taputti ja näytti mulle ikkunasta peukkua maaliviivan ylityksen jälkeen. Olin ihan fiiliksissä", Tatu kertoo lapsuutensa esikuvan päihittämisestä.


Seuraava kilpailu ajetaan 23.-25.8 Itä-Saksassa Lausitzringillä.

Sosiaalisen median kanavat:
https://tatusiipola.com/

https://www.instagram.com/tatusiipolaracing/


Teksti: Tatu Siipolan tiedotus

 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy