Flying Finn maailmalla: Tuukka Taponen kilpaili viikonloppuna Imolassa - mukana edelleen mestaruuskamppailussa

9.9.2024

« Takaisin

Viikonlopun kisa Imolassa on ohi ja vauhti aika-ajoissa oli kiitettävää. Taponen oli lauantain aika-ajossa oman ryhmän toinen ja kokonaistulosten neljäs.


Taposelle oli tarjolla lauantaina paalupaikkakin viimeisen kierroksen ensimmäisen sektorin jälkeen, mutta kierros oli jätettävä kesken punaisen lipun takia.

Lauantain kisaan oli laadittu agressiivinen taktiikka säätöjen suhteen, jolla koitettiin päästä haastamaan Camaraa ensimmäisillä kierroksilla, koska Camara ja sen Prema paketti on tällä hetkellä sen verran vahva, että sitä kokonaisuutta on vaikea muuten päihittää. Sen omat tiimikaveritkin on valovuoden päässä sitä yhdistelmää. Ensimmäisten kierrosten painostaminen ei onnistunut ja kisasta tuli lopulta enemmänkin toisen paikan puolustamista. Maalissa kakkossija, joka oli kyllä maximi, mitä Taponen/R-ace paketilla oli otettavissa.

Sunnuntain aamun aika-ajosta saatiin paras irti omassa ryhmässä. Siinä oman ryhmän selkeä paalupaikka viimeisen kierroksen vedolla. Tällä kertaa B-ryhmä ajoi ennen A-ryhmää ja kelin puolesta ei pystytty haastamaan A-ryhmän parhaimpia kuskeja ja total tuloksissa oli tyydyttävä toiseen sijaan.

Sunnuntain kilpailuun tuli sadekeli. Se toi meille paremman mahdollisuuden taistella kilpailun voitosta ja kaventaa piste-eroa Camaraan. Hyvä startti ja ensimmäiseen mutkaan oli mahdollisuus haastaa Camara. Alkuperäinen tarkoitus oli ottaa ensimmäinen kurvi varovasti, mutta kun mahdollisuutta tarjottiin ohitukseen heti alussa niin Taponen koitti käyttää swn hyödyksi.

Camara ei antanut periksi vaan jäi roikkumaan ulkolinjalle ja Tuukka joutui hiljentänään hiukan aikasemmin ja osui vielä sisäpuolen kanttikiveen ja siitä lopulta Camaraa kylkeen sillä seurauksella, että molemmat pyörähti. Tuukka jäi hiekalle kiinni. Camara pääsi lopulta jatkamaan ja oli maalissa 9. ja sai pari lisäpistettä siitä. Tuukan osalta 0 pistettä sunnuntailta. Tämän lisäksi 4 ruudun starttipenalty tämän viikon Redbull Ringin ensimmäiseen lähtöön.


Imolaan tultaessa piste-ero Camaraan oli 52 pistettä ja taakse Badoeriin 27 pistettä. Täältä lähdettäessä ero Camaraan on 61 pistettä ja taakse Badoeriin 37 pistettä. 3 osakilpailua eli 6 starttia on vielä ajamatta ja maximissaan 150 pistettä on vielä jaossa.

Periksi ei anneta, mutta vaikeemmaksi meni mestaruus kamppailu!


Teksti: 
Team Taponen


 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy