Hallituksen kuulumisia – lokakuun kokouksen asialistalla talousarvio, toimintasuunnitelma ja maksut kaudelle 2025

11.10.2024

« Takaisin

Hallituksen 10.10.2024 pidetyssä kokouksessa käsiteltiin liiton talousarviota, toimintasuunnitelmaa ja tulevan kauden maksuja sekä jäsenmaksuja.


Hallitus päätti, että jäsenmaksuja ei esitetä nostettavaksi kaudelle 2025. Liiton jäsenmaksu on pysynyt muuttumattomana 10 vuoden ajan kuluttajaindeksien noususta huolimatta, joka aiheuttaa paineita tarkastella myös jäsenmaksujen korottamista tulevien vuosien aikana.

 

AKK-Motorsport ry:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Mahonen kommentoi:
"Vaikka paineita jäsenmaksun korottamiseen on ollut, päätimme pitää sen ennallaan. Koemme, että nyt ei ole oikea aika. Tärkeämpää on tässä kohdassa kannustaa ja tukea seuroja jäsen- ja harrastajamäärien kasvattamiseksi."

 

Maksut kaudelle 2025 julkaistaan kokonaisuudessaan marraskuussa. AKK:n liittovaltuusto käsittelee hallituksen esitykset 2.11. pidettävässä syyskokouksessaan. 

 

Lajeihin liittyviä ajankohtaisia hallituksen päätöksiä

Hallitus hyväksyi Jokkiksen ja rata-ajon SM-pisteet, rallicrossin SM-tulokset sekä vahvisti Drifting SM -tulokset. Lisäksi käsiteltiin ja hyväksyttiin lajiryhmien sääntömuutosesityksiä, joista tiedotetaan erikseen lajikohtaisesti.

 

Pääkatsastaja-nimike vaihdetaan kuvamaan enemmän toimenkuvaa – uusi nimike tekninen valvoja

Pääkatsastaja-nimike muutetaan tekniikan lajiryhmän esityksen mukaisesti tekniseksi valvojaksi. Teknisen valvojan tehtävänä on valvoa, että katsastus suoritetaan sääntöjen mukaisesti, tasapuolisesti ja kaikissa sarjan kilpailussa katsastus olisi samassa linjassa. Tekninen valvoja toimii myös kilpailijoiden yhdyshenkilönä ja tukena katsastukseen liittyen. Uusi nimike kuvaa paremmin toimenkuvaa.

 

Yleistä SM-arvoisten luokkien määrästä sekä moottoriratojen kaidekorvauksista

Hallituksessa keskusteltiin SM-arvoisten luokkien ja kilpailuiden arvioinnista ja arvostuksen kehittämisestä  vuodelle 2026. Lajiryhmät osallistetaan pohtimaan ratkaisuja suomenmestaruuksien arvostuksen kehittämiseksi eri lajeissa. 

 

Hallituksen seuraava kokous pidetään 1.11.2024 Savonlinnassa. 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy