Heidi Borg nimetty AKK:n urheilutoimenpäälliköksi – vahvaa osaamista urheilutoiminnan johtamisesta

16.8.2024

« Takaisin

AKK:n urheilutoimenpäälliköksi on nimetty Heidi Borg, joka aloittaa tehtävässään 16.9.2024. Borg tuo mukanaan vahvan ja monipuolisen taustan urheilujohtamisesta, joka tukee AKK:n 18 lajin urheilutoimen, lajihallinnon ja huippu-urheilutoiminnan kehittämistä.


Monipuolinen kokemus urheilujohtamisesta ja strategisesta kehittämisestä

Heidi Borg tulee Vierumäen urheiluopiston lajipäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2020 alkaen. Borg on johtanut useiden eri lajien kehittämistä ja ollut avainasemassa strategisen toiminnan ja urheilutoiminnan tuloksellisuuden varmistamisessa. Hän on toiminut myös Suomen Cheerleadingliiton toiminnanjohtajana yli seitsemän vuoden ajan – juuri sen ajan, kun laji nousi yhdeksi vetovoimaisimmista ja kasvatti suosiotaan merkittävästi. Näiden tehtävien kautta Heidi on hankkinut laajan osaamisen urheilujohtamisen lisäksi henkilö- ja liiketoimintajohtamisesta, mikä tuo AKK:n toimintaan juuri oikeaa kompetenssia ja näkemyksellisyyttä.

Heidi Borg odottaa innoissaan aloittamistaan urheilutoimenpäällikkönä: "Olen innostunut mahdollisuudesta olla mukana kehittämässä suomalaista autourheilua ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan niin toimintaympäristöön kuin uusiin ihmisiin. Suomalainen autourheiluosaaminen on huippuluokkaa, ja on hienoa saada oppia parhailta. Uusi tehtävä tarjoaa mahdollisuuksia uudenlaiseen tekemiseen, jossa onnistuminen vaatii aktiivista keskustelua ja yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Minua kiehtoo erityisesti autourheilun auton ja ihmisen yhteispeli, jossa molempien on oltava huippuunsa viritettyjä."

 

Heidin kokemus tukee AKK:n strategiaa - osaaminen juuri sitä, mitä AKK tarvitsee 

Urheilutoimenpäällikön toimenkuva on keskeinen AKK:n toiminnan kannalta. Heidi vastaa AKK:n urheilutoimen kehittämisestä ja johtamisesta tiiviissä yhteistyössä eri sidosryhmien, kuten seurojen, lajiryhmien, Olympiakomitean, KIHU:n ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Hänen vahva näkemyksensä urheilu- ja huippu-urheilutoiminnan kehittämisestä tukee AKK:n strategian mukaista tavoitteellista toimintaa.

AKK:n toimitusjohtaja Kimmo Vainio on ilahtunut Heidi Borgin liittymisestä organisaatioon: "Heidin laaja kokemus ja moderni ote urheilutoiminnan kehittämiseen ovat juuri sitä, mitä tarvitsemme viedäksemme AKK:n strategiaa eteenpäin. Heidi tuo mukanaan vahvan osaamisen, joka mahdollistaa lajiemme sekä huippu-urheilun kehittämisen yhteistyössä liiketoiminnan kanssa."

 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy