Rallicross SM rengastoimittajahaku 2025-2026

14.8.2024

« Takaisin

AKK Sports avaa haun Rallicross SM sarjan rengastoimittajaksi (yksinoikeudella) kausille 2025 ja 2026.


AKK Sports launches Rallicross SM (Finnish championship) tire supplier (exclusive) for the seasons 2025 and 2026 see the article in English.
 
Mahdollinen optio kausille 2027 ja 2028 voidaan tehdä valittavan rengastoimittajan kanssa riippuen renkaiden ja palvelun laadusta aiemmilla kausilla. Renkaat tulee pystyä yksilöimään ja rengastoimittajan tulee järjestää jokaiselle osakilpailupaikalle rengaspalvelu.  Haettavien renkaiden tulee soveltua rallicrossiin ja niiden tulee olla pinnaltaan kuvioituja. Rallicrossin SM-sarjassa on viime kaudet ollut 5 osakilpailua yhden kauden aikana. Lisäksi lajissa ajetaan kansallisia kilpailuja, joissa näitä renkaita saa myös käyttää.
 
1. Autokrossi luokassa käytetään yksityyppi rengasta.
Luokassa on ajanut keskimäärin 15 kilpailijaa/osakilpailu. 
Käytössä on ollut 15" tai 16" tuumaiset renkaat.
Haettavan renkaan seoksen tulee olla riittävän kova, kulutuskestävyys on tärkeämpi kriteeri kuin pitokyky rengasta valittaessa.
 
2. SRC/Open luokassa käytetään yksityyppi rengasta ja siinä saa kilpailla kuivan kelin renkaalla ja sadekelin renkaalla.
Luokassa on ajanut keskimäärin 10 kilpailijaa/osakilpailu. (kaudella 2024 SM-sarjassa ei kilpailla ko.luokassa)
Käytössä on ollut 15", 16" ja 17” tuumaisia renkaita.  
 
3. SuperCar luokassa käytetään yksityyppi rengasta ja siinä saa kilpailla kuivan kelin renkaalla ja sadekelin renkaalla.
Luokassa on ajanut keskimäärin 10 kilpailijaa/osakilpailu.
Käytössä on ollut 17” tuumaiset renkaat.
 
Sarjapromoottori AKK Sports Oy:n rengastarjouspyynnöstä kiinnostuneita renkaiden maahantuojia ja valmistajia pyydetään jättämään tarjouspyynnöt lajivastaava Juho Ketoselle sähköpostitse keskiviikkoon 25.9.2024 kello 23.59 mennessä.
 
Rengastestipäivä mahdollisille rengastoimittajille tullaan järjestämään tarvittaessa erikseen sovittavana ajankohtana. AKK:lla on oikeus olla valitsematta toimittajaa tästä kilpailutuksesta.

Yhteystiedot

Juho Ketonen

Lajivastaava

050 5665577

juho.ketonen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy