Rallicrossin MM-sarja palaa Suomeen Kymiringissä – Luvassa myös Euro RX -kisa!

19.9.2024

« Takaisin

Rallicrossin maailmanmestaruuskilpailut (World RX) saavat pysyvän kodin Suomesta vuodesta 2025 alkaen, kun Kymiring alkaa isännöidä maailman rallicrosskuljettajia ensi kesänä. Luvassa on myös Euro RX -kisa samana viikonloppuna.

 

Vuonna 2025 käynnistyvän 3+2-vuotisen sopimuksen mukaisesti Kymiringiin saapuvat kisaamaan maailman parhaat rallicrosskuljettajat, kuten kaksinkertaisen rallin maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika, maamme ainoa rallicrossin MM-kuljettaja Niclas Grönholm. Grönholm kilpailee Volvo Construction Equipmentin tukemassa CE Dealer -tiimissä, joka myös vastaa FIA:n rallicrossin MM-sarjan (World RX) virallisena kumppanina radan toiminnoista tapahtumien aikana monilla eri sähköajoneuvoillaan ja -työkoneillaan. Tiimi on samalla avainroolissa Kymiringin rallicrossradan rakentamisessa.


Niclas Grönholmin rinnalle ensi vuoden kisaan odotetaan saapuvaksi muiden muassa kahta menestynyttä ruotsalaista, eli kuusinkertaista maailmanmestaria Johan Kristofferssonia ja vuoden 2019 voittajaa Timmy Hansenia.

 

Kymiringin osakilpailuista on autourheilun lisäksi mittavaa hyötyä lähialueen taloudelle. Tapahtumien suorien taloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan runsaat kolme miljoonaa euroa. Paikallisen talouden, matkailun ja ravintola-alan vauhdittamisen lisäksi kilpailut tarjoavat ympäröiville kaupungeille ja yrityksille mittavat puitteet esitellä itseään kansainväliselle moottoriurheiluyhteisölle. 

 

TRP Hungaryn johtama sijoittajaryhmä osti Kymiringin kuluvan vuoden alussa. Uusien omistajien tavoitteenaan on kehittää Kymiringistä kansainvälisesti tunnettu moottoriurheilun keskus. Tämän vision ensimmäinen merkittävä virstanpylväs toteutuu FIA:n rallicrossin osakilpailujen myötä ensi vuoden kesäkuussa.

 

Ratkaisevassa roolissa maailman parhaiden rallicrosskuljettajien saamisessa Kymiringiin on ollut AKK, joka on alusta asti tukenut ja tehnyt tiivistä yhteistyötä Kymiringin kanssa tapahtuman järjestämisessä ja toteutuksessa.

 

– Visionamme on kehittää ja ylläpitää Kymiringistä Pohjoismaiden ja Baltian johtava moottoriurheilu- ja viihdekeskus, jossa FIA:n rallicrossin MM-kisat ovat tärkeässä roolissa. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat lisäksi meille ensiarvoisen tärkeitä. Sähköautot kilpailevat nyt World RX:n kentällä ekologisesti kestävällä polttoaineella toimivien polttomoottoriajoneuvojen rinnalla. Olemmekin iloisia, että tämä eri moottorityyppien Battle of Technologies saapuu Kymiringiin ensi vuonna, toteaa Kymiringin toimitusjohtaja Kornél Őry.


– Suomella on maailmankuulu moottoriurheilukulttuuri ja hieno historia omassa lajissamme, mikä korostaa sen merkitystä, että palaamme sinne nyt ensimmäistä kertaa vuoden 2020 jälkeen. Yhtä tärkeää on, että saavumme Suomeen TRP Hungaryn kanssa, eli kumppanin, jonka tunnemme hyvin ja jolla on täysi luottamuksemme, kertoo FIA World Rallycrossin toimitusjohtaja Arne Dirk.


– Tällaisen suurtapahtuman saaminen Suomeen on erittäin merkityksellinen asia AKK:lle. Tehtävämme on edistää suomalaisen autourheilun hyvinvointia ja varmistaa sen elinvoimaisuus. Kansainväliset kilpailut, kuten World RX, tarjoavat suomalaisille kuljettajille mahdollisuuden näyttää taitojaan maailman kovimmassa seurassa. Tämä on merkittävä asia rallicrossille, mutta myös koko Suomen autourheilulle, iloitsee AKK:n toimitusjohtaja Kimmo Vainio. 

 

Myös Niclas Grönholm iloitsee kilpailujen paluusta Suomeen:

– Olen todella iloinen päästessäni kisaamaan koti-Suomessa ja siitä, että FIA World RX on palannut maahan. Kiinnostus moottoriurheilua kohtaan on Suomessa todella suurta ja ensi vuonna se vain kasvaa entisestään World RX:ää kohtaan. Sen perusteella, mitä jo nyt olen nähnyt, Kymiringin muutokset näyttävät todella jännittäviltä. Enkä malta odottaa, että pääsen kilpailemaan siellä vuonna 2025, Grönholm toteaa.

 

Kymiring: www.kymiring.fi


Teksti ja lisätiedot:
Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi

 

 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy