Secto Rally Finland – viikonloppu täynnä elämyksiä Jyväskylässä ja Keski-Suomessa

5.8.2024

« Takaisin

Secto Rally Finland tarjosi jälleen kerran unohtumattomia hetkiä niin kilpailijoille kuin katsojillekin.


Jyväskylän sorateillä nähtiin maailmanluokan autourheilua, kun kilpailijat mittelivät MM-pisteistä jo 73. kerran. Vauhdikas viikonloppu oli paljon muutakin kuin pelkkää rallia.


Spark the Future -seminaari inspiroi tulevaisuuden innovaatioihin

Osana Secto Rally Finlandia järjestettiin kaksipäiväinen Spark the Future -seminaari, joka kokosi yhteen kovan luokan puhujia ja asiantuntijoita eri aloilta. Seminaarin teemat vaihtelivat uusimmista teknologisista innovaatioista kestävään kehitykseen ja tulevaisuuden liikkumisen trendeihin. Muutama poiminta seminaarista:

  • Perry McCarthy, tunnettu myös nimellä "The Stig", entinen F1-kuljettaja, jakoi näkemyksiään siitä, kuinka moottoriurheilu voi muuttua ympäristöystävällisemmäksi. Hän korosti viestinnän ja omistautumisen merkitystä muutoksen edistämisessä ja korosti, että jos F1 ja WRC voivat muuttua hiilineutraaleiksi, se on mahdollista jokaiselle.
  • Lauri Perämäki, Cefmofin varatoimitusjohtaja, esitteli teknisiä ratkaisuja kohti hiilineutraalia tulevaisuutta, erityisesti vedyn käyttöä liikenteessä. Cefmof tekee yhteistyötä Toyota Gazoo Racingin ja Toyota Mobilityn kanssa.
  • Olli Helenius, Secto Automotiven toimitusjohtaja, puhui siitä, kuinka yritys asettaa standardin vaivattomalle ja fossiilivapaalle autojen omistuskokemukselle. Hän painotti, että Secto auttaa asiakkaitaan siirtymään vähäpäästöiseen ajamiseen ja siten edistää Suomen ilmastotavoitteita.
  • Henna Virkkunen, Euroopan parlamentin jäsen ja EU-komissaariehdokas painotti, että kestävyys ei ole pelkästään ympäristönsuojelua, vaan myös sosiaalista vastuuta. Hän korosti teknologian merkitystä hiilivapaan liikenteen tulevaisuuden parantamisessa, tavoitteena nollapäästöt: "Kannatan henkilökohtaisesti e-polttoaineiden kehittämistä. Tämän rallin jätehuolto on esimerkki meille kaikille. Tällaiset esimerkit voivat ehdottomasti edistää EU:n hiilineutraaliustavoitteita vuoteen 2050 mennessä."
  • Marko Viitanen, NEP Finlandin toimitusjohtaja, kertoi, kuinka WRC-tapahtumia tuotetaan yhä kestävämmällä tavalla, kuten käyttämällä droneja helikoptereiden sijaan.
  • Sara Mariani, FIA, Sustainability & EDI Director, esitteli FIA:n kattavaa lähestymistapaa moottoriurheilun kestävään kehitykseen. Hän korosti FIA:n roolia globaalin kestävän kehityksen edistämisessä.
  • Michèle Mouton, entinen WRC-kuljettaja, puhui turvallisuuden parannuksista moottoriurheilussa vuosien varrella ja esitteli uusia innovaatioita, kuten virtuaaliset šikaanit, joita testataan tänä vuonna.

 

”Seminaari oli erittäin onnistunut tapahtuma” - iloitsee AKK:n toimitusjohtaja Kimmo Vainio

AKK:n toimitusjohtaja Kimmo Vainio korosti kaksipäiväisen seminaarin merkitystä: ”On mahdotonta olla korostamatta sitä, kuinka tärkeitä täällä Jyväskylässä viimeisten kahden päivän aikana käsitellyt aiheet ovat. Autourheilu ja autoteollisuutemme ovat kestävien vaihtoehtojen kehityksen keskellä – esimerkiksi täällä isäntäkaupungissamme nähdään vedyn integrointia liikennejärjestelmiin.

”Seminaari on osoittanut innostuksen ja päättäväisyyden kohdata tulevaisuus, ja se, että Secto Rally Finland toimii tällaisen tapahtuman katalysaattorina ja isäntänä, on uskomattoman positiivista. Sidosryhmien osallistuminen ja heidän tarjoamansa tieto sekä uusien teknologioiden esiintuominen ovat olleet fantastisia. Nämä ovat olleet erittäin positiiviset kaksi päivää.

Odotamme innolla tulevia projekteja ja ensi vuoden Spark the Future -seminaaria 2025!”

 

Monipuolinen viikonloppu kaikille

Secto Rally Finland ei ollut vain rallifaneille suunnattu tapahtuma, vaan se tarjosi monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Paviljongilla kisattiin aivan loppuhetkillä ratkennut jännittävä digitaalisen autourheilun SM-finaali. Jyväskylän keskustassa puolestaan järjestettiin lukuisia oheistapahtumia, kuten musiikkiesityksiä, ruokafestivaaleja ja lastenaktiviteetteja, jotka tekivät viikonlopusta ikimuistoisen myös heille, jotka eivät välttämättä ole rallin suurimpia ystäviä.

Viikonloppu toi esiin niin autourheilun huipputasoa kuin sen monimuotoisuutta. Secto Rally Finland todisti jälleen kerran, miksi se on yksi maailman arvostetuimmista rallikilpailuista ja merkittävä tapahtuma sekä urheilullisesti että kulttuurillisesti.


Tervetuloa jälleen ensi vuonna nauttimaan Secto Rally Finlandin ainutlaatuisesta tunnelmasta!


 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy