Tonteri kolmanneksi Kartingin MM-kilpailuissa KZ2-luokan World Cupissa

14.10.2024

« Takaisin

Paavo Tonteri ajoi podiumille Portimaossa Portugalissa Kartingin MM-kilpailuissa KZ2-luokan World Cupissa vaihtelevissa sääolosuhteissa.

24-vuotias Paavo Tonteri (CRG Racing Team) suoritti vahvasti läpi viikonlopun vaihteellisten kartien Portugalin Portimaossa ajetussa MM-kilpailussa. KZ2-luokan World Cupissa oli mukana 101 osanottajaa, joista 5 suomalaista.

Perjantain aika-ajo ajettiin sadekelillä ja Tonteri oli oman aika-ajoryhmänsä neljäs. Perjantaina ja lauantaina ajetuista alkueristä Tonteri voitti yhden ja keräsi eräpisteitä siten, että sai finaaliin lähtöruudun kolme.

Sunnuntain kuivalla radalla ajettu finaali alkoi dramaattisesti kun ruudusta viisi lähtenyt Romanian Daniel Vasile ajoi ensimmäisessä mutkassa rajusti ulos. Kun kilpailu saatiin taas jatkumaan, piti Tonteri kolmannen sijansa ja ajoi pikkuhiljaa kiinni kärjessä ajaneita Italian Christian Bertucaa ja Brasilian Mattheus Morgattoa. Samalla neljäntenä ollut Artem Severiukhin lähestyi kärkikolmikkoa ja näytti että parista viimeisestä kierroksesta tulee raju taistelu voitosta ja kärkisijoista. Maaliin ajettiin kuitenkin samassa järjestyksessä ja Tonteri toi yhden arvokisamitalin lisää jälleen Suomeen. Tonteri voitti tänä vuonna myös jo viidennen kartingin suomenmestaruutensa.

Suomalaiset menestyivät myös kokonaisuutena hyvin. Tonterin kolmannen sijan lisäksi myös CRG:llä ajava Alvar Siimesvaara sijoittui finaalissa sijalle 11., Martti Ritonen sijalle 26. ja Juho Valtanen oli 32.

Linkki FIA:n sivuille:

Teksti: Paavo Tonterin tiedotus
Bannerin kuva Paavosta: Sportinphoto Photo Agency